Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny kyrkoherde i Svegsbygden

/
  • Leif Vestberg och Jonny Springe var båda nöjda med att Leif blir ny kyrkoherde i Svegsbygdens församling.

Det blir ett välbekant ansikte som kommer in på rollen som kyrkoherde i Svegsbygdens församling. Leif Vestberg har arbetat i Sveg tidigare, första gången redan 2001. Vestberg påbörjar sin tjänst om två veckor.

Annons

Sedan två veckor tillbaka har Svegsbygdens församling stått utan kyrkoherde. Då lämnade Torgny Larsson, som var tillförordnad kyrkoherde på halvtid sin roll för att övergå att vara vanlig präst.

– Bakgrunden är att kyrkorådet i Sveg vill anställa en kyrkoherde på heltid, berättade Torgny Larsson.

Efter några intensiva dagar så kunde kyrkorådets ordförande, Jonny Springe, presentera Leif Vestberg.

– Det är många beslut som ska verkställas och för arbetsmiljöns skull är det bra med en kyrkoherde på heltid. Just nu är det jag som är ansvarig arbetsledare men den rollen lämnar jag över med varm hand när Vestberg tillträder, säger Jonny Springe som är glad att det blev en snabb lösning.

– Församlingsmedlemmar har varit oroliga över vad som ska hända. Det har funnits en oro över inställda begravningar och så vidare men den biten har vi också löst, förklarar Springe.

Leif Vestberg tycker att det ska bli en spännande utmaning att åter arbeta i Sveg.

– Jag har ju en tjänst i Bräcke nu och de ville ha mig kvar. Jag har villan kvar i Sveg men hade tittat på ett hus i Bräcke. Efter lite betänketid föll valet på Svegsbygden, berättar Leif Vestberg som känner stora delar av personalen och församlingen sedan tidigare.

– Känslan är att det finns en stor vilja att ha en aktiv kyrka i bygden, det är något jag kommer att arbeta för, säger Vestberg.

Annons