Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Sverigemästarna i Lofsdalen tar tåget på skolresan

/
  • Eleverna i årskurs 4-5 i Lofsdalens skola fick i fredags oväntat besöka av Daniel Abrahamsson från Pantamera. Han hade med sig glass och en check på 20000 kronor som överlämnades till Ida Nyström, Lova Jonasson, Ebba Nyström, Ella Hagberg, Elis Jonsson och fröken Carina Hagstedt.
  • En tågresa för 20000 kronor har eleverna i Lofsdalen fått för att de är Sverigebäst på att panta.

Klass 4-5 på Lofsdalens skola är Sverigemästare på att panta. För det har de fått 20000 kronor till en tågresa av organisationen Pantamera. Under fredagen besökte representanter från organisationen skolan och överlämnade prissumman till de överraskade och lyckliga vinnarna.

Annons

Eleverna har flitigt samlat returburkar och returplatsflaskor varje lunch från mitten av december till mitten av mars och lyckats panta flest burkar och flaskor per elev i hela Sverige i konkurrens med hundratals andra klasser.

Deras lärare Carina Hagstedt har tillsammans med barnen gjort schema för lunchinsamlingarna och hon har även väckt barnens intresse för miljöfrågor och återvinning.

Hela byn har varit engagerad och bidragit när eleverna har sökt pantmaterial. Föräldrar, lägergården, affärer och alla företag i byn har skänkt burkar och flaskor.

– Vi har grävt i plastcontainern, avslöjar en elev. Där hittade vi massor. Konstigt att folk slänger bort pengar.

Förutom vinstsumman på 20000 kronor har eleverna ytterligare 15000 kronor till resan. Det är pengar från allt de har pantat. 

Tågresan blir av till hösten och alla tretton eleverna på skolan får följa med.

 Eleverna drömmer om att resa till solen och värmen vid Medelhavet eller till Hollywood. Även Ryssland och Ukraina nämns som resmål.

 – Tänk om vi kan göra en rundresa i Sverige, spekulerar läraren Carina Hagstedt, som gärna ser att resan kan ge kunskaper i historia, geografi och andra ämnen.

 Ella Hagberg tycker att det känns roligt och spännande med den stora vinstsumman.

 – Vi har tävlat i annat också men det har varit svårt för oss att vinna eftersom vi är så få. Här räknar de per elev och därför hade vi chans att vinna. Och det gjorde vi!

Annons