Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyårskul på längdskidor

/
  • För barnen blir det tävling utan tidtagning och med priser till alla.

Det är lite si och så med snötillgången i länet men i Bruksvallarna är nu spåren riktigt bra. Därför bjuds det in till en familjedag dagen före nyårsafton under vilken det finns möjlighet att träffa Johan Olsson och Anders Södergren.

Annons

– Näst sista dagen i år är ni varmt välkomna till en härlig familjedag med många aktiviteter hos oss i Bruksvallarna, säger Magnus Myhr som berättar att en liknande familjedag förra säsongen blev riktigt välbesökt.

Arrangemanget hålls på skidstadion i byn under eftermiddagen. På kullen bygger Mikaelas skidskola en skicrossbana som testar balans och kurvtagning på längdskidor.

Johan Olsson och Anders Södergren kommer att vara på plats och ge intervjuer, tips och autografer till våra unga blivande längdstjärnor. 

– För de som vill fördjupa sig i vallans värld finns det möjlighet att delta i vallningskurs med Lasse Johnsson. Under dagen kommer våra lokala sporthandlare att bjuda in till test av årets skidor, säger Magnus Myhr.

I den stora tältkåtan visar lokala företag sina produkter samtidigt som det serveras saft, bullar, kaffe och korv.

– En höjdpunkt för barnen blir Sun-Maid Nyårsrace, en tävling över en kilometer utan tidtagning. Alla får pris och anmälan är gratis, berättar Magnus Myhr som även utlovar ett godisregn.

Annons