Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt brons till Thalin

/
  • Emma Thalin, Svegs IK, tog sitt andra brons under JSM när hon knep tredjeplatsen i sprint.

Det blev ytterligare ett brons till Svegs Emma Thalin under pågående JSM i Sundsvall. Bronset togs i sprint efter övertygande åkning från Thalin.

Annons

Det började lite trögt under morgonens prolog för Thalin. När resultaten summerades hade hon tionde tid.

– Det kändes inte riktigt bra, jag körde vad jag kunde och hade gärna varit högre upp i listan. Nu blev jag lite osäker, avslöjar Emma Thalin som bet ihop och var som en ny åkare när utslagningsheaten började.

I kvartsfinalen var Emma bra med från start och höll med lätthet andraplatsen i heatet bakom prologvinnaren Tua Dahlgren, Spikbodarna. Även semifinalen städades av enkelt trots att hon hamnade i ett ganska tufft heat.

– Semifinalen gick väldigt bra. När jag vann den så växte självförtroendet, säger hon.

I finalen var Emma Thalin offensiv och tog starten. Hon ledde loppet halvvägs men där smet vinnaren Matilda Ruus, Åsarna, förbi.

– Hon kom förbi innanför mig i en kurva, berättar Emma Thalin som kanske var lite snäll där.

I sista backen in mot mål smet även Tua Dahlgren förbi men Thalin fick nya krafter då det blev mer lättåkt på upploppet och det var bara en hårsmån från att hon skulle ta silvret.

– Jag är jättenöjd, två medaljer på JSM, det är mer än jag drömt om.

En bidragande orsak till medaljerna är förstås att vallasamarbetet mellan länsklubbarna har fungerat.

– Pappa vallar men han har hjälp med att välja vad som ska läggas på skidorna. Jag hade kanonskidor under skiathlonen och i dag blev de bättre och bättre för varje heat, berömmer Emma Thalin som nu siktar på lördagens klassiska distanslopp.

Annons