Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oflyt i Ungdoms-OS

/
  • Nicolina Lindqvist blev bästa svenska i skidskyttet men en träffbild som låg högt förstörde hennes chanser till avancemang under jaktstarten.

OS-äventyret för våra härjedalstjejer är över för den här gången. Överlag gjordes bra prestationer men den rätta udden saknades och tjejerna fick nöja sig med lite lägre placeringar än vad de hoppats på.

Annons

För längskidtjejerna så byttes vallaproblemen under distansloppet mot trötthet till fritstilsloppet.

– Vi kände oss trötta direkt, berättar både Emma Backén och Emma Thalin.

Kanske kan det ha med att loppen gick på relativt hög höjd. Den norska truppen var på plats en vecka tidigare än den svenska som kom ner två dagar innan tävling.

I sprinten gick det dock bättre. Båda tjejerna kvalade in till kvartsfinaler men där tog det stopp. Emma Thalin var dock bara en hundradel från att gå till semifinal.

De alpina tjejerna körde storslalom på samma spår som under slalomen. Emeli Alkell nådde en 22:a plats och Elsa Håkansson-Fermbäck fick det inte att stämma utan körde ur. Emeli blev även uttagen att köra lagtävlingen där tre killar och tre tjejer skulle åka parallellslalom. Sverige mötte Polen och Emeli skulle köra sista racet men då hade Sverige redan ett ointagligt underläge med 4-1 så även Emelis OS-var över efter storslalomtävlingen.

Nicolina Lindqvist lyckades inte försvara sin 30:e plats från sprinten när det blev jaktstart för skidskyttarna. I jakten var det skyttet som inte fungerade och Nicolina tappade i resultatlistan.

– Träffbilden var bra men jag låg för högt, berättar Nicolina som trots att hon var bästa svenska inte togs ut till mixstafetten. Troligen gjorde lagledningen bedömningen att alla tjejer skulle få chansen att köra två tävlingar vilket de i stafetten uttagna inte gjort annars då deras insats i sprinten inte kvalificerade dem till jaktstarten.

Annons