Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar Jonsson aktuell i tv-spel

/
  • Oscar Jonsson är nu också etablerad spelar i den digitala världen. Här sitter och spelar sig själv i Fifa, något han gör ganska ofta.
  • Oscar Jonsson spelar i vanliga fall som tredjemålvakt i Djurgården IF.

Oscar Jonsson från Vemdalen gör fotbollsdebut i tv-spelsvärlden.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han till TH.

Annons

Oscar Jonsson från Vemdalen spelar som tredjemålvakt i Djurgården och klättrar nu på karriärstegen med en ny bragd. Han har fått en egen spelare i tv-spelet Fifas uppdaterade version, han kommer också finnas som spelare i Fifa 16 som släpps nästa år.

Det här måste kännas som ett mål i karriären?

– Ja det är klart, det är något jag alltid har drömt om, säger han.

Fifa går ut på att den som sitter vid kontrollen väljer ett lag och spelar en match med det. Det finns spelare från hela världen med och de flesta kända ligorna är med. Nu spelar alltså Oscar Jonsson inte bara för Djurgården IF i verkligheten, utan också i den digitala eliten.

Hur känns det att spela sig själv?

– Det känns kul, jag är inte så lik min spelare i tv-spelet när det kommer till ansiktsdrag, man ser nog inte att det är jag och det är också skillnad i hur bra jag spelar och sådär. Men det händer rätt ofta att jag spelar mig själv. Jag har spelat Fifa sedan jag var liten så det är kul att jag kan sitta och spela mig själv nu, säger han.

Han har precis varit i Vemdalen en vecka men nu är det träning igen i Stockholm med Djurgården IF som gäller.

Annons