Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskpyssel och påskparad i Sveg

/

Det är uppfinningsrikt pyssel som skapas av förstaklassarna på Norra skolan i Sveg. Pyntet har hängts upp på torget och i dag, på skärtorsdagen, blir det påskparad.

Annons

Flasktuppar och halssmycken är det som tillverkas i lektionssalen. Dagens pyssel får barnen ta med sig hem. De har redan gjort det mesta av pysslet som ska pryda en stor björk på torget under onsdagen. På skärtorsdagen blir det påskparad vi lunchtid runt torget i Sveg.

– Förra året hade vi ingen parad och då saknade Svegshandlarna oss, så i år har vi fått förfrågan om att göra det här, säger Eva Andersson och Gunilla Jonsson som båda är fritidspedagoger.

Pyssellektionen kallas för fritidslektion. Förstaklassarna delas upp i två grupper och får gå en timme längre på eftermiddagen på onsdagar och fredagar. På lektionerna får de arbeta med mer kreativa saker.

– På fritidslektionen gör vi saker som kompletterar undervisningen. Vi har haft det sedan i höstas och idén är att det ska hjälpa barnen att nå målen, säger Gunilla Jonsson.

– Visst, lärarna får mindre planeringstid och eleverna får längre skoldag, men vi lärare får chansen att rikta in oss på en mindre grupp, säger Eva Andersson.

Annons