Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle Persson fick rätt i kammarrätten

/

Pelle Persson (VH) fick rätt i sin överklagan till kammarrätten mot kommunens beslut att inte lämna ut resultat från en medarbetarenkät. Persson ansåg att det var en allmän handling medan den tillförordnade kommunchefen, Ola Regnander, ansåg att det var arbetsmaterial.

Annons

– Jag vet ju vad jag håller på med och förstod att jag skulle få rätt, kommenterar Pelle Persson som inte var överraskad.

– När man låter chefer avgöra vad som ska registreras är man illa ute. Handlingar ska registreras innan de kommer till en chef, cheferna ska inte vara ett filter, påpekade Persson innan överklagandet.

Resultatet från medarbetarenkäten på övergripande nivå har kommunen ansett som offentligt, det är resultaten från avdelningar och enheter som Ola Regnander ansåg vara arbetsmaterial tills de analyserats.

Enligt kammarrätten så är de aktuella handlingarna att betrakta som allmänna handlingar hos kommunstyrelsen och det ankommer nu på denna att pröva om de begärda handlingarna omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Annons