Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen befarar inbrottsvåg i Härjedalen runt jul

/
  • Christer Florin vid polisen i Härjedalen, ansvar för arbetet med Grannsamverkan i  kommunen.
  • Christer Florin rekommenderar att gå med i polisens Grannsamverkan, där grannar hjälps åt och får brev och sms från polisen om vad som händer i respektive område.

Polisen befarar en inbrottsvåg i Härjedalen och uppmanar till vaksamhet och att låsa in värdesaker i kassaskåp. Vid de tidigare inbrotten har främst guld, silver och kontanter stulits.

Annons

Under helgen har det varit flera inbrott i norra Jämtland och före helgen i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Tjuvarna har tagit sig in genom att bryta upp altandörrar och fönster.

 – Vi kan inte utesluta att stöldligorna rör sig ner mot oss, säger Christer Florin vid polisen i Sveg.

Han uppmanar nu alla härjedalingar att brottsförebygga och stöldmärka saker med Svenska stöldskyddsföreningens nya DNA-märkning så att upphittat stöldgods kan föras tillbaka till ägarna.

– Lås in smycken och kontanter i kassaskåp, se över stöldmärkningen och hjälps åt när ni reser bort. Även om man är hemma så kan man prata med grannarna och hjälpas åt att se till varandras hus. Det är bra att ha utomhusbelysning som tänds när det rör sig folk runt huset och att ha ytterdörrarna låsta även när man är hemma. Och släpp inte in främmade människor, säger Christer Florin.

Han rekommenderar att gå med i polisens Grannsamverkan, där grannar hjälps åt och får brev och sms från polisen om vad som händer i respektive område.

– Vi är tacksamma för iakttagelser som allmänheten gör. Vi vill gärna ha signalement och bilnummer om någon ser något misstänkt, säger Christer Florin.

Annons