Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen ger tips om hur du skyddar dig

Efter alla inbrott och stölder runt om Härjedalen vill nu polisen att folk hör av sig med tips, och hjälper varandra att hålla koll.

Annons

Senast slog tjuvarna till på skolavslutningen i Hede då två personer sågs snoka omkring på parkeringen. Hos polisen hör människor av sig relativt ofta med tips och iakttagelser.

– Vi har fått in en del anmälningar om inbrott och dieselstölder, och även lite tips om bilar. Min känsla är väl också att det är mer anmälningar om sådana här brott på sommaren. Men folk hör av sig och det är vi också väldigt tacksamma för, säger Håkan Andersson vid polisen i Sveg.

På många håll har vita skåpbilar uppmärksammats som misstänksamma och det är också något som polisen har fått tips om. Polisen efterlyser att man tittar efter märken eller dekaler på bilarna som kan hjälpa dem att identifiera bilen.

– Det är relativt vanliga bilar, och det kan vara svårt att se registreringsskylten. Det är ett pussel för oss att lösa det här, vissa kan ju vara helt oskyldiga. Vi genomför också trafikkontroller så vi kan få en chans att prata med de här människorna, säger Håkan Andersson.

Vad ska folk tänka på inför midsommarhelgen?

– Det är bra att ha en bil parkerad hos sig, att någon tittar till huset, tänder och släcker lampor och plockar ur posten. Att man som grannar hjälper varandra och håller ett öga öppet, säger Håkan Andersson.

Annons