Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär skoterlördag i Lofsdalen

/
  • Skoterhandlaren Thomas Backlund hade
  • En perfekt skoter för mig, sa Åke Hällzon när han drog iväg med skotermeken Marcus Fluhr som passagerare
  • Poliserna Ulf Wedin och Christer Florin kontrollerade nära 200 skoterförare. Alla var nyktra och hade giltiga förarbevis.
  • Alla de stora skoterfabrikanterna fanns representerade i Lofsdalen

Folk kom åkandes över fjället från Lillhärdal, Hede, Vemdalen och Funäsdalen. Den årliga skoterlördagen i Lofsdalen drar många nyfikna och har blivit en populär träff för snöskoterfolket.

Annons

– Snöskoter är kul, visserligen är det lite väl moderna maskiner som visas upp här. Jag är ju van en gammal Ockelbo som både väsnas och luktar, sa Erik Ekstrand.

Naturligtvis hade med sig radarkompisen Mats Edlund. Erik och Mackan hade gjort Lofsdalen osäkert några dagar.

– Jajamän, man kan väl kalla det för sportlov. Vi brukar åka upp och hälsa på Thomas Backlund varje vinter. Då blir det mycket skoteråkning och det är rena semestern, sa Erik.

– Nja, semester och semester. Jag har åtminstone riktigt ont i händerna efter all skoteråkning, sa Mackan.

Detta trots att de hade med sig Magnus Samuelsson. Muskelberget som gjort några tappra försök att få killarna att bygga upp sina kroppar.

– Man kan väl säga att han har lyckats så där. Men det är kul att de kommer hit upp, sa skoterhandlaren Thomas Backlund.

– Erik och jag har varit kompisar länge och det är kul att träffas. Dessutom kan de göra lite nytta här i Lofsdalen när jag visar upp maskinerna.

Många var det som provkörde de snöskotrar som visades upp. Alla de stora fabrikanterna fanns representerade.

Åke Hällzon från Örebro och har en stuga vid Uppvallen blev mäktigt imponerad sedan han provkört en ny fin bredbandare med fyrtaktsmotor för drygt 135 000 kronor.

– Allt var perfekt utom priset, det blir nog en begagnad. Jag tillhör den minoritet som inte har en snöskoter bland stugägarna i Lofsdalen, men nu kanske det är dags, sa Hällzon.

– Några provkörningar till så är ju skotern begagnad, det är bara att slå till, kontrade skotermekanikern Marcus Fluhr från Sveg.

Polisen fanns på sjön för att kolla nykterhet och förarbevis.

– Vi blåste och kontrollerade nära 200 förare. Alla skötte sig exemplariskt och det var ordning och reda, sa Ulf Wedin från Funäsdalspolisen.

Annons