Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiva signaler från kommunen om skidskytteanläggning

/
  • Om projektet kring skidskytteanläggningen i Sveg får tummen upp så kommer den spartanska skjutvallen att få fler banor och ett annat utseende.

Näringslivsavdelning för Härjedalens kommun föreslår att kommunen går in med en miljon kronor i satsningen på en ny skidskytteanläggning i Sveg. Ärendet ska upp i kommunstyrelsen på onsdag.

Annons

Planerna på att förbättra skidskytteanläggningen i Sveg har nått ytterligare en bit. Nu ger kommunens näringslivsavdelning positiva signaler och förslaget är att gå in med 20 procent av den totala projektkostnaden på 5 miljoner kronor, detta innebär alltså att kommunens del blir 1 miljon kronor.

Den nuvarande skidskyttanläggningen har sju skjutbanor och den är inte godkänd för större tävlingar. Det begränsade antalet banor gör att såväl föreningsverksamhet som skidgymnasiets verksamhet får problem.

– Det blir en begränsning i skidgymnasiets möjligheter att ta emot sökande elever vilket är ett tungt vägande skäl för en utbyggnad, konstaterar Martin Södergårds, utvecklingsstrateg, i sitt tjänsteutlåtande till kommunstyrelsen.

Enligt beräkningarna kommer näringslivet att gynnas av en utbyggnad då kringeffekterna vid träningsläger, tävlingar och utökad barmarksturism och därmed medföljande handel är betydande.

Efter en genomförd förstudie har en projektansökan till Arvsfonden arbetats fram.

Annons