Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken svek när Jon Henrik uppträdde på hemmaplan

/

Inte ens Härjedalens egen schlagerartist kunde fylla parken i Hede. Drygt 350 personer besökte parken under lördagen för att se det svenska pojkbandet Skyscraper, Mittådalssonen Jon Henrik och hårdrocksbandet Days of Jupiter.

Annons

TH träffade många Jon Henrik-fans i publiken som var nöjda med konserten och klappade in ett extranummer där Jon Henrik gjorde ett soloframträdande.

– Jag tycker mycket om Jon Henrik. Det är bra musik fast jag tycker att den gör sig ännu bättre i lurarna när jag cyklar över fjället, säger Barbro Långström från Glöte.

Carolina Embretsen och Josefin Jonasson hade rest från Sveg för att se konserten med Jon Henrik.

– Han har en grym röst och det är kul att det går bra för en härjedaling, säger Carolina Embretsen.

Josefin Jonasson tycker att Jon Henrik har mysiga låtar och att det är kul att få se honom live men hon hade väntat sig mer folk.

Det hade även arrangörerna.

– Det är klart att jag är besviken för att det kommer så få personer när vi ordnar något så stort och med innehåll för alla åldrar under en och samma dag, säger Ingrid Hedmark, ordförande i Hede folkpark.

Hon menar att publiken inte räcker till för alla arrangemang som ska ske under sommarens få veckor.

– Det är helt enkelt för få helger i juli.

Ingrid Hedmark undrar uppgivet vad publiken vill ha för artister och efterlyser samtidigt mer samordning mellan orterna i Härjedalen för att undvika konkurrens om publiken.

– Vi funderar på att stänga nästa år. När publiken inte kommer kan vi inte ha parken öppen. Det är sorgligt men det går inte ihop. Artisterna kostar pengar, oavsett hur många som kommer, säger Ingrid Hedmark.

 

Annons