Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recension: Fjällfantomer rockar om Härjedalen

/

Självproducerad/Downbound productions
10 spår (47 minuter)
Betyg: 2 av 5 fjällämlar

Annons

Maskerade likt fem fantomer på operan bjuder Folke, Fingal, Fanny, Figge och Fabian Fjäll ut oss på fjälltur med sin skiva "Gryningens Ljus". Texterna handlar om fjällen i allmänhet och Härjedalen i synnerhet och det märks inte bara på spårnamn som "Helagsfjäll", "Airport Of Sveg" och "Skäll På Hundsjön" utan även i texterna där de bl.a. sjunger om att bestiga Sonfjället och se gryningens ljus i Härjedalen samt liknande bekanta scener för oss fjällfolk i Härjedalen.

Texterna har definitivt en klang av skoj och stoj över sig men det är egentligen bara här skivan får sina pluspoäng. Albumet känns som en rätt kul grej och för den som kan svälja en viss dos av power metal med övrig medicinering går det säkert att få ut någonting av den. Det låter trots allt acceptabelt musikmässigt också, tänk er Hammerfall som skojat till det i replokalen.

Kvalitetsmässigt lämnar det dock en del att önska, speciellt när det kommer till ljudkvalité och produktion, vilket gör att det som musikaliskt verk inte ger en någon större anledning att ta den med sig på nästa fjälltur.

Låtarna känns för platta och identitetslösa, sången får lika mycket pluspoäng som flygbolaget Avies och produktionen gör denna i grunden roliga och fyndiga musik mest bara plågsam. Kan dock fungera i små doser - fråga alltid din läkare först! 

Ni som vill veta mer kan besöka bandet på www.fjallfolk.com/

Och här kan ni se deras musikvideo och lyssna på låten Norrländsk högfart.

Annons