Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekorddeltagande när Tour de Fyrfasen startade

/
  • Vi hade hoppats på att bjuda på perfekta spår men med tanke på hur vädret varit är vi glada att vi lyckats få till spår över huvud taget, säger Kristina Gradin Grubb, ordförande i Hede SK
  • Nära 450 skidungdomar fanns med när Tour de Fyrfasen startade i Hede.
  • Hede SK har under några intensiva dygn lyckats få till spåren och tävlingen kunde köras.

Nära 450 skidungdomar kom till start när Tour de Fyrfasen inleddes med tävlingar i Hede under fredagen.
– För oss är det rekord. Aldrig har så många startat här i Hede, säger Kristina Gradin Grubb, ordförande i Hede SK.

Annons

Det har varit en tuff tid för alla skidklubbar den här konstiga vintern. Och många hade noga räknat med att även Hede skulle ställa in fredagens tävling på grund av snöbrist. Men genom ett enormt arbete lyckades klubben med hjälp av många frivilliga, traktorer och snöskotrar ordna en två kilometerslinga.

– Naturligtvis hade vi hoppats på minusgrader och snö. Så blev det inte, men vi lyckades ändå få till en bana. Och med tanke på hur det ser ut med snötillgången här och på andra ställen så får vi vara nöjda, säger Kristina Gradin Grubb.

Nära 450 startade under fredagen är rekorddeltagande när det gäller Hede Skidklubb.

– Trots att banan långt ifrån är perfekt verkar alla vara nöjda. De flesta känner till förutsättningarna och många förvånas att vi kunde köra tävlingen över huvudtaget, säger Kristina Gradin Grubb

Tour de Fyrfasen är fyra ungdoms- och juniortävlingar som går av stapeln under första veckan i januari. Det startar med en kort fristilstävling i Hede, som sedan följs av en klassisk tävling i elljus i Vemdalen samma dag. Åsarna bjuder i morgon, lördag, in till en klassisk masstartstävling. Finalen skulle ha ägt rum i Ytterhogdal, men den är flyttad till Åsarna på söndag.

Annons