Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renoveringsförslag skickades tillbaka

/
  • Behöver bättre utredning för att se vad som ska göras med Folkets Hus.

Förslaget att renovera Folkets Hus i Sveg för närmare 10 miljoner kronor skickades av en enig kommunstyrelse tillbaka till samhällsbyggnadsförvaltningen för en noggrannare beredning.

Annons

– Någonting måste göras åt Folkets Hus men vi var samtliga eniga om att det behövs en mernoggrann utredning för att vi ska kunna ta ett beslut, säger kommunalrådet Gunilla Zetterström-Bäcke (S) efter kommunstyrelsens sammanträde.

– Det blev ju mycket uppmärksammat att samhällsbyggnadschefen lämnat ett förslag, men det var ju bara ett förslag. Han hade frågat om en kalkyl över vad det skulle kunna kosta och vissa saker är inte ens aktuella. Bland annat så fanns en utbyggnad inräknad och det är absolut inte aktuellt, förklarar Zetterström-Bäcke.

I förslaget fanns även direktiv för upphandlingen av en arrendator för restaurangdelen. Där var kravet högt ställda på härjedalska råvaror. Trots det förväntades den som driver restaurangen att servera minst tre sorters wienerbröd till frukost vilket inte är särskilt härjedalskt.

Annons