Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker seger för Ytterhogdal

/
  • Dale Hopson kan vara den bäste spelaren som tillhört YIK. Under matchen mot Strand var Hopsons spel i det närmaste prickfritt.

Ytterhogdal ångar på i fotbollstrean. En ny seger togs på fredagskvällen hemma på Svedjevallen där gästerna Strand fick se sig besegrade med 3-0.

Annons

En rivstart med bra spel första kvarten gjorde att Ytterhogdal tog ett målmässigt kommando. Målskytt var matchens gigant, Dale Hopson.

– Men vi blev lite bekväma efter målet och spelade mindre bra, säger tränaren Ben Smith som inte är fullt nöjd med att Strand kunde sticka upp i en del farliga kontringar efter långbollar.

I andra halvlek var det åter ett mera skärpt YIK som klev in på planen. Ju längre matchen led desto mer tog härjedalingarna tag i spelet och det skapades även en hel del chanser. Avgörandet lät dock vänta på sig till 20 minuter återstod, Brian Wake hittade James Risbrough med ett kort tillbakaspel utanför straffområdet och Risbrough fick till ett rejält skott som gick otagbart in i nät vid målvaktens högra stolpe. Någon minut senare kom trean då Dale Hopson frispelade Emil Dalesten som enkelt chippade in bollen.

– En skön seger, kommenterade lagkaptenen Johan Pihlström som firade 30-år och bjöds på tårta efter matchen.

Riktigt bra var även den enda härjedalingen ute på Svedjevallen, domaren Stefan Pålsson.

Annons