Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkrade spel i uppflyttningsserie

Svegs andralag säkrade på måndagskvällen en plats i sexans uppflyttningsserie trots att de har två matcher kvar. Laget spelade oavgjort mot Berg, 4-4, ett resultat som var tungt för sydjämtarna som riskerar att missa den serien.

Annons

Ett bolltrillande Sveg ställdes inför en tuff nöt på måndagskvällen. Berg är ett lag som inte lägger fingrarna emellan i närkamperna och det präglade matchen.

– Inga andra matcher i sexan har blivit särskilt heta men mot Berg blir det en annan sorts fotboll. De är lätt det tyngsta och största laget i fotbollsjämtland och de satsar verkligen allt i närkamperna, ibland inte så vackert, kommenterar ledaren Stefan Persson.

Nu togs Sveg lite på sängen och hamnade i underläge med 2-0 men detta hämtades in innan paus, främst genom starka löpningar av Anders Wiklund som serverade Ali Hosseini till reduceringen och kvitteringen satte han själv.

– Vi snackade om att ta kampen inför andra och det klarade vi bra. Enda gångerna de skapade något var under en period då vi vilade några av våra fysiskt starkare spelare. Vi snurrade runt på hela truppen.

Sveg går smidigt upp till 4-2 efter mål av Abdella Hassan och Rolle Mousavi men Berg kommer in i matchen lite snöpligt då de forcerar in två mål på några minuter.

– Efter det satte vi ner Simon Boqvist i försvaret och hans styrka i huvudspelet stoppade deras anfall tidigt. Vi skapade en mängd chanser att avgöra men 4-4 är ett helt okej resultat. Nu blir vi nog sämst tvåa i serien, säger Persson.

Annons