Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se alla pristagare från Härjedalen och Berg i årets företagsgala

/
  • – Nästa år ska Härjedalen bli företagsraketen, lovade fullmäktiges ordförande Gunilla Hedin (S) och utmanade därmed Berg och dess kommunalråd Therese Zetterman (S).
  • Arne Jensen, AJ Industriservice i Sveg, Årets företagare i Härjedalen. Priset överlämnades av Crister Lindh (t.v.) och Svenne Persson, Företagarna.
  • Stefan Bergström, Hede Bygg & Plåt, Årets serviceperson i Härjedalen.
  • Kyrkorådets ordförande Jonny Springe, Svegsbygdens församling, tog emot Årets tillgänglighetspris i Härjedalen.
  • Hanna Högberg, Trumvallens fjällridning i Vemdalen, Årets serviceföretag i Härjedalen.
  • Kristina Göransson, Åsarna, Årets serviceperson i Berg.
  • Karolina Zakrisson och Nayar Chávez Navarro, Restaurang Humleriet i Klövsjö, Årets företagare i Berg.
  • Eva Rosén, Optand, Årets Sigrid Strand-stipendiat. Utmärkelsen överlämnades av stiftelsens ordförande Arne Ring och Jenny Sandström, Miun Innovation.
  • Maria Gerling och Veronica Pettersson, Tempo i Rätan, Årets serviceföretag i Berg.

Den årliga företagsgalan i Storhogna är som vanligt en kommunal förbrödring mellan grannkommunerna Berg och Härjedalen. Men i år bjöd den också på en utmaning.
Till nästa år tänker Härjedalen övertrumfa Berg som bästa företagarkommun.

Annons

Den utmaningen levererade Gunilla Hedin (S), kommunfullmäktiges ordförande i Härjedalen, i sitt välkomsttal på torsdagskvällens gala. Utmaningen föranleddes av Bergs fina placering i företagandets rankinglistor det här året.

– Men nästa år ska vi bli företagsraketen i länet, förklarade Gunilla Hedin. Bergs kommunalråd Therese Zetterman (S) uttryckte sin belåtenhet över näringslivets utveckling i sin kommun och de förbättrade kontakterna med näringslivet som lett fram till att Berg nyligen utsetts till länets bästa tillväxtkommun.

Ny inspiration till fortsatta framgångar kunde guldgalans alla företagare hämta ur kvällens inledande föreläsning av curlingstjärnan Magnus Swartling som fann många kopplingar mellan toppidrott och företagande. Fokus och prestation var några av de ledord han gav på vägen.

Som seden bjuder ägde också en hel rad prisutdelningar rum under kvällen.

Årets serviceperson i Berg blev Kristina Göransson, Åsarna. Hon fick utmärkelsen för sina uppskattade arrangörsinsatser. För all tid, kraft, engagemang och lysande planering på Inas-VM och på det läger som FUB tillsammans med Åsarna IK genomförde i våras, löd motiveringen.

Årets serviceperson i Härjedalen blev den här gången Stefan Bergström, Hede Bygg & Plåt. Han är en trevlig och kunnig yrkesman som ställer upp. Inget är omöjligt var det beröm som gav honom priset.

Årets serviceföretag i Berg blev Tempo Rätan. En lanthandel, som genom stort intresse och en ägarduo som lyssnar på befolkningens behov och önskemål, har fått lokalbefolkningen att handla på orten, tyckte juryn i sin motivering. Ägarna Maria Gerling och Veronica Pettersson tackade för utmärkelsen.

Årets serviceföretag i Härjedalen blev Trumvallens fjällridning i Vemdalen. Alltid proffsigt och genuint med äkta bemötande var en del av lovorden i motiveringen. Hanna Högberg tog emot det priset. Samtliga dessa utmärkelser överlämnades av respektive kommun.

Organisationen företagarna fanns även på plats för att uppmärksamma Årets företagare i Berg och Härjedalen. I Berg gick den utmärkelsen till Karolina Zakrisson och Nayar Chávez Navarro som tillsammans driver restaurangen Humleliret i Klövsjö. Enligt motiveringen bjuder de på en matupplevelse med jämtländska och latinamerikanska smaker som serveras tillsammans med gårdens eget öl som får smaklökarna att slå volter. Humleliret är även omnämnd i White Guide.

I Härjedalen heter Årets företagare Arne Jensen. Han driver företaget AJ Industriservice i Sveg med 20-talet anställda. Ett företag som vågar satsa i glesbygd på en industribransch som baseras på de gröna näringarnas framgångar där energi-och miljöpolitik är avgörande för vår och företagets framtid, enligt Företagarnas motivering.

Under galakvällen delade också Sigrid Strands fond för kvinnliga företagare ut sitt stipendium som i år gick till Eva Rosén, Optand. Hon är marknadsansvarig och styrelseordförande i bolaget Arifiq Development i Östersund. Hon fick stipendiet på 30 000 kronor för en tidsbesparande innovation som rör offert- och orderhantering. Priset överlämnades av stiftelsens ordförande Arne Ring och Jenny Sandström, Miun Innovation.

Kyrkorådet i Svegsbygdens församling blev årets vinnare av Härjedalens tillgänglighetspris. Utmärkelsen gavs för kyrkorådets satsning på att förbättra tillgängligheten till Linsells kyrka. Linsells kyrka är att betrakta som ett föredöme för andra verksamheter löd motiveringen. Det priset togs emot av kyrkorådets ordförande Jonny Springe.

Annons