Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista festen för björnligan, sedan får nya krafter ta över

/
  • Bosse Danielsson, Arne Duberg och Kent Olofsson ställer i ordning inför Björnfesten.

Arbetet med att ställa i ordning inför årets Björnfest i Sveg är i full gång på Storön. Men det är sista året som den här björnligan är med och arrangerar.
– Det är dags för nya krafter att kliva fram, säger Arne Duberg från Svegs Alpina.

Annons

I tolv år har Svegs Alpina med "björnligan" Arne Duberg, Kent Olofsson och Bosse Danielsson i spetsen arrangerat Björnfesten i Sveg. En populär tillställning med mat, dryck och musik som lockat tusentals festsugna till folkets park den där helgen i juli.

– Och bra väder har vi alltid, det har vi beställt nu också, säger Arne Duberg.

Förberedelserna startade redan i söndags, och när tidningen tittar förbi Storön på måndagen är öltältet på plats och "björnligan" jobbar med att ställa i ordning baren. På scen väntas bland annat Svenne Rubins, Daniel Wiklund och Kojak med svegsbördige Mats Nilsson på bas.

Men det är sista året som Arne, Kent och Bosse står i fronten för att arrangera det hela.

– Vi börjar ju bli till åren, närmare 60 än 50. Det behövs yngre förmågor och säkert lite nya idéer också. Så nu har vi talat om för styrelsen att vi överlåter till nya förmågor, säger Arne Duberg och passar på att lyfta fram fler av de som varit med i arbetet, bland annat Carina Fransson.

– Hon har varit guld värd med att hjälpa till att rådda fram folk.

Glad är han över det stora intresset som varit genom åren och det överskott som gått rakt in i Svegs Alpina.

– Det är kul att göra nått för bygden. Och på det här viset har vi kunnat hålla i gång slalombacken. Alla som kommer och köper biljett sponsrar slalomklubben. Och vi vill ha många sponsorer, säger Arne Duberg.

På tidningen Härjedalens Facebooksida pågår en utlottning av helgband till Björnfesten. Gilla oss och du har chans att vinna inträdet för hela helgen.

Annons