Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolor i Härjedalen blir övningsskolor – ska göra det lättare att rekrytera lärare

Under ett år har de aktuella skolorna utbildats i samarbete med Mittuniversitetet för att stärka kompetensen hos personalen så att de ska kunna ta emot lärarstudenter på ett bra sätt, skriver Härjedalens kommun på hemsidan.

Annons
Funäsdalens skola ska bli en av kommunens övningsskolor.

Läs också: Modi Alkwas tänkte kapa linan – drog upp öring på 13,9 kilo: "Jag var säker på att det var en gädda"

Skolorna i Funäsdalen, Vemdalen och Norra skolan i Sveg och förskolorna i Funäsdalen, Vemdalen och Sveg har utsetts till certifierade övningsskolor för blivande pedagoger.

– Eftersom vi är en så liten kommun vill vi ha vissa skolor som övningsskolor för att i framtiden kunna rekrytera de lärarkandidater, förskollärare och fritidspegadoger som gjort sin praktik hos oss, säger Tina Svensson Hammargård, skolutvecklingsledare, på kommunens hemsida.

Övningsskolor ska göra det lättare att rekrytera lärarstudenter i framtiden. När en skola har utsetts till övningsskola tar man emot lärarstudenter och alla pedagoger på skolan fungerar som handledare för lärarstudenten. Handledarna ska sedan ha ett tätt samarbete med universitetets lärare och forskare på Mittuniversitetet som forskar på utveckling av handledarrollen.

Annons