Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön seger för Hede

/
  • Hede tog tre värdefulla poäng mot Myssjö/Oviken på hemmaplan.

Hede svarade för en liten överraskning då laget slog Myssjö/Oviken hemma med 2-1. Dels var laget drabbat av ett par tunga avbräck samtidigt som M/O gått som tåget sedan de boostades med fem ukrainska spelare.

Annons

– En riktigt bra insats av grabbarna. Det var lite stirrigt första kvarten men sedan höll vi oss till den taktik vi lagt upp och efterhand tog vi tag i matchen, säger matchcoachen Tomas Eriksson.

Det började illa för hemmalaget. Myssjö hade ett klart grepp om händelserna och gjorde 1-0 på straff en kvart in i matchen. Kanske gick det lite lätt för gästerna för när Hede började få grepp om jämtarna så blev det lite surare miner på deras läppar. Inte helt oförtjänt så reser sig hemmalaget och Hazem Alhusain ordnar kvitteringen då hans inlägg förpassas i mål av en Myssjöförsvarare.

– Men hade inte försvarare varit på bollen hade en av våra fått öppet mål, förklarar Eriksson.

I andra halvlek hade Hede bra kontroll på händelserna och ett stabilt försvarsspel gjorde att det var relativt lugnt kring det egna målet. Det var endast under några minuter mitt i halvleken som det skapades ett tryck från gästerna men som en skänk från ovan passar en oviksspelare på att försöka filma till sig en farlig frispark men det går inte domaren på utan ger honom hans andra varning. Strax därefter gör Niclas Schwartz segermålet.

– Vi fick till ett fint anfall där jag kommer fri. När målvakten rusar ut så lämnar han en stor lucka så det är bara att peta in bollen, det var jävligt skönt, säger segermålskytten.

Annons