Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterfolket kollade in nyheterna

/
  • Rena julafton för de skoterintresserade. Som vanligt drog Skoterns dag fullt hus hos Härjedalens skoterhandlare under lördagen.
  • Att fixa ett dekalkit och få sin egen prägel på skotern verkar slå igenom på allvar den här vintern
  • Ingen kunde bryta ner Ronny Dahl. Här är det André Forselius som gör ett försök.
  • Skotrar hos Ski-doo handlaren i Linsell.
  • David Larsson, Lillhärdal är en fotbollsspelare av rang. Men i armbrytning var han chanslös mot Ronny Dahl.
  • Det fanns snö hos Ljungbergs i Sveg. Men i väntan på det rejäla snöfallet hade snön hämtats från ishallen
  • Rune Salomonsson fanns naturligtvis på plats tillsammans med sönerna på Salab i Sveg

Rena julafton för de skoterintresserade. Som vanligt drog Skoterns dag fullt hus hos Härjedalens skoterhandlare under lördagen.

Annons

Förutom alla nya skotermodellar hade handlarna bullat upp stora bord med fika och det fanns andra godsaker att mumsa i sig. I Linsell käkades det suovas hos Ski-doo handlaren Thomas Backlund och på Salab i Sveg vankades det kolbullar och hos Ljungbergs gick våffeljärnen varma. Inga problem att fylla magen inte.

Och de som ville mäta krafterna med Ronny Dahl i armbrytning gjorde det hos Andreas Ljungberg. Där gick det som vanligt. Ronny gav ingen en chans.

– Men de är starkare än vad man tror de där skoteråkarna. Både Johan Eriksson och Knätt-Henrik är rejält starka i armarna, sa Ronny efter att brutit ner de två också.

Andreas Ljungberg och hans gäng var ensamma om att bjuda på snö. En färggrann värstingmodell från Lynx hade de placerat utanför entrén men snön som hämtats från ishallen räckte inte till för någon provkörning så här i slutet på slutet oktober.

På Salab verkade veteranen Rune Salomonsson trivas med allt folk. Han har jobbat i branschen sedan 1959 då han började på Sjöströms radio i Sveg.

– Jag måste ju hit och kolla att grabbarna sköter sig, säger 84-årige Rune när han gick och minglade runt

Han började sälja skotrar på 1960-talet. Han berättar att den första han sålde var en Sno-tric för strax under 4 000 kronor. Själv köpte han en Ski-doo som första maskin för runt 2 000 kronor.

– Jo, jag hade ju lite rabatt, men den maskinen åt variator remmar så jag var tvungen att byta dem stup i kvarten, säger Rune och skrattar.

– Men å andra sidan kostade remmarna nästan ingenting på den tiden.

Nu åker han ingen snöskoter alls, Det är fyrhjuling som gäller när han ska ut. Han och alla andra kan konstatera att det är mycket som hänt med skotrarna sedan 1960-talet.

– Förut var det mest noga att de surrade och att de tog sig framåt på något sätt. Nu är det helt andra krav, och ett helt annat pris, säger Rune.

Annons