Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guld för Sjövold

/

Markus Sjövold från Sveg är nybliven Svensk mästare i Streetracing. Sjövold blev tvåa i sista deltävlingen i Lunda och det räckte för att han skulle gå upp i topp sammanlagt.

Annons

En dålig lottning som blev bra bäddade för Markus Sjövold när sista deltävlingen i Streetrace-SM avgjordes på Lundabanan utanför Tierp. Sjövold låg tvåa sammanlagt inför tävlingen men då han lyckades slå ut ledaren redan i första omgången så kom möjligheten att vinna SM.

– Det var inget jag riktigt trodde på innan och jag var inte helt nöjd när jag ställdes mot honom direkt då utslagsstegen lottades, säger Markus Sjövold.

Det hade dessutom gått lite tungt under dagen.

– Jag hade inget flyt och det var väl främst jag som var seg i värmen. Men lagom till utslagningarna skulle börja så blev det svalare och plötsligt fungerade bilen klockrent och jag lyckades också tända till, säger Sjövold som har en supersnabb start att tacka för vinsten i första utslagsheatet.

Genom att han slog ut totalledaren fick denne måttligt med poäng och när Markus vann semifinalen var det klart var SM-guldet skulle gå. I finalen räckte Sjövold inte riktigt till men det gjorde förstås inte så mycket.

– Visst ville jag vinna men jag blev lite för ivrigt och slet sönder växelreglaget, berättar Markus Sjövold som nu siktar på att gå upp i den största klassen till nästa år.

– Just nu har jag 800 hästar i min Audi S2 men jag har lite att göra under vintern för att kunna byta klass, säger Sjövold som även måste jaga sponsorer för det är ingen billig sport han pysslar med.

Målet är att gå under nio sekunder på 400-meterssträckan.

– Bilen ska bli lättare och jag behöver nog 1100 hästar under huven. Men mitt rekord från förra året var strax under 11 sekunder, i år har jag kommit ner på 9,7 sekunder så jag tror att det ska gå att krypa under 9 också.

Annons