Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solig skolavslutning i Hede

/
  • I perfekt väder marscherade de 192 eleverna in på hembygdsgården.
  • Tre musikstipendier delades ut av musikläraren Jan-Erik Nordstrand till Jennie Liljedal, Ebba Modin och Måns Hellström.
  • Stiftelsen 2vänners stipendium gick till Magnus Liljemark med motiveringen,
  • Fjärdeklassarna Kevin Kvarnström och Ida Persson hittade pengar på skolgården i vintras. Då ingen har frågat efter slantarna fick de slantarna.
  • Lions stipendium delades ut av Kjell Tjärnås. Det blev Jakob Björns och Mattias Bergström som i år delade på utmärkelsen.

Under strålande väder firades årets skolavslutning i Hede. Traditionsenligt hölls avslutningen på Hede Hembygdsgård.

Annons

Trots den minst sagt konstiga försommaren blev det en kanondag när Sonfjällskolans 192 elever marscherade in i samlad trupp på hembygdsgården. Som vanligt mycket sång, musik, stipendieutdelning innan niorna fick sina slutbetyg

Något slutbetyg eller stipendium fick dock inte fjärdeklassarna Ida Persson och Kevin Kvarnström. 11-åringarna uppmärksammades av en helt annan anledning. Ärlighet varar längst menade rektor Agnetha Ljungsparr som ropade fram de två.

– Eftersom ingen saknat de pengar ni hittade är det inte mer än rätt att ni får dem, sa rektorn.

Kul tyckte både Ida och Kevin som i vintras hittade några sedlar på skolgården. I stället för att stoppa dem i egna fickor lämnade de in slantarna på skolexpeditionen.

– Tur att ingen saknade dom, jag sätter in pengarna på mitt konto, sa Kevin.

– Det här är min turpeng, kontrade Ida, den här sedeln ska jag ha kvar.

Stiftelsen 2vänners stipendium gick till Magnus Liljemark med motiveringen, "För att vara och har varit en god förebild, representerar god vänskap och samhörighet. För att ha mål och visioner inför morgondagen och framtiden".

Det var tredje året som det delades ut, som går till en elev i klass 7. Insamlingsstiftelsen 2vänner jobbar för bättre hälsa och välmående bland våra ungdomar i Jämtland/Härjedalen.

Tre musikstipendier delades ut av musikläraren Jan-Erik Nordstrand och det var Jennie Liljedal, Ebba Modin och Måns Hellström som fick dessa.

Lions stipendium delades ut av Kjell Tjärnås. Utmärkelserna tilldelades Jakob Björns Mattias Bergström.

Annons