Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sonfjällsdeckare signerades i Sveg

/

Under lördagen fanns Eva Ludvigsen, författare till Flaskpostmysteriet, på Svegs Foto & Fritid för att signera sina böcker.
– Jag är riktigt nöjd med uppslutningen, kommenterade Eva Ludvigsen.

Annons

Intresset för Eva Ludvigsens besök i Sveg var, med härjedalsmått för sådana evenemang, riktigt stort. Tiotalet böcker såldes redan första halvtimmen och Ludvigsen hade fullt upp med att mingla runt och skriva små hälsningar i böckerna.

– En stund blev det något av en släktträff också, jag tror att hela Ransjös befolkning var på plats, säger Eva Ludvigsen med ett leende.

Ludvigsen bor och är uppväxt i Uppsala men som barn var hon ofta uppe hos sina morföräldrar i Ransjö. Det är också bakgrunden till Flaskpostmysteriet vilket är den första boken i serien Sonfjällsdeckarna.

– Jag berättade för släkt och vänner för någon vecka sedan vilka karaktärer de var i boken, avslöjar Ludvigsen som använt sina upplevelser under loven som inspiration.

Tanken är att varje lov ska bli en bok, höstlov, sportlov, jullov, påsklov och sommarlov.

– Jag har tänkt mig att det ska bli så, så det borde bli minst fem stycken böcker i serien i alla fall. Sen får vi se, säger Eva Ludvigsen.

– Flaskpostmysteriet är en pusselgåta och nästa bok kommer att bli en spökhistoria, tanken är att varje av de fem böckerna i serien ska få en varsin genre, berättar Eva Ludvigsen som även nämner fantasy som en tänkbar röd tråd i någon bok.

På tisdag kväll håller Eva Ludvigsen ett öppet föredrag om sitt författarskap på biblioteket i Sveg.

Annons