Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopigt i Lofsdalen

/

Under de senaste veckorna har Lofsdalen på många ställen sett ut som en soptipp. Trots påpekanden har det tagit tid att tömma containrar men i tisdags blev det ändå gjort.
– Det har varit riktigt bedrövligt, bekräftar Victor Ericsson som jobbar på turistbyrån i Lofsdalen.

Annons

Ett flertal containrar för sopor finns utsatta runt om i Lofsdalen. På vintrarna brukar det oftast fungera bra men då är det tömning med ganska täta intervaller. Nu under sommaren har dock sophanteringen inte fungerat som önskat.

– Det sägs att tömningen är var sjunde vecka. Det kanske baseras på våra 155 invånare men det finns ju rätt många sommarturister också, kommentera Victor Ericsson som själv skickat bilder till kommunens renhållningsavdelning.

– Det första man möttes av när man kom in i byn var en container som sprängts av sopor.

Att tömma sällan på sommaren har sina problem då det blir överfullt. Kring containrarna spreds en stank och detta drog till sig områdets alla skator som hade fest varje dag.

– De sprider ju dessutom ut allting så det låg skräp lite överallt. Sen har folk sett björnar inne i byn, soporna fungerar ju lite som en åtel, konstaterar Ericsson.

Under tisdagen löstes dock problemen. Containrarna tömdes och chauffören gick även runt och plockade upp allt skräp som han hittade.

– Aldrig har det nog tagit så lång tid att tömma containrarna. Hoppas att de har bättre koll i framtiden, säger Victor Ericsson.

Annons