Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spår på skidstadion i Sveg till jul?

/
  • Pär Kröjs från kommunen håller koll på snökanonerna dagtid på vardagar.
  • Vädret ser ut att bli fortsatt kallt kommande vecka.

Snökanonerna går för fullt nu på Svegs skidstadion. Och kanske blir det någon slinga för skidsugna över jul. Men i sådana fall är det en bonus, säger Fredrik Busk på Svegs IK.

Annons

Sedan i onsdags går snökanonerna dag och natt på skidstadion. Högarna med konstsnö börjar växa till sig och planen är att göra snö som räcker till en slinga på tre kilometer, som ska vara klar till nyårshelgen.

– Vi kommer att köra kanonerna fram till söndag. Sedan ska det ligga till sig någon dag men vi räknar med att kunna börja köra ut det på måndag, säger Fredrik Busk på Svegs IK.

Dagtid på vardagar är det kommunens personal som sköter om snökanonerna. Övrigt tid ideella krafter från Svegs IK. Snötillverkning och utkörning kostar omkring 70000 kronor enligt Fredrik Busk. I år går kommunen in med 30000 kronor för att täcka själva utkörningen. Resten av pengarna kommer från Svegs IK.

– Skidgymnasiet har varit väldigt angelägna om att få till spår. Så kommunen har valt att prioritera och lägga pengar på det här, säger Fredrik Busk.

Om det blir snö redan till julhelgen kan han dock inte lova.

– Målsättningen är att få till en slinga till nyårshelgen. Om vi kan göra spår redan till julhelgen, då är det en bonus, säger han.

Annons