Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Spontanlunch" i Ytterhogdal lockade en

/
  • Sven-Olof Henriksson pratade turistnäring och utveckling av forngården i Överhogdal med kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke under spontanlunchen i Ytterhogdal. Samtidigt passade han på att skriva under Härjedalskontraktet.
  • De fem politikerna och tjänstemännen från kommunen fick en enda lunchgäst när de bjöd in till spontanlunch i Ytterhogdal i torsdags. Sven-Olof Henriksson fick mycket tid att prata med Gunilla Zetterström Bäcke och Leif Nilsson på bild.

Kommunens så kallade "spontanlunch" i Ytterhogdal lockade endast en spontan gäst. Det var Sven-Olof Henriksson från Överhogdals byalag som ensam fick prata med de fem representanterna från kommunen på 45:ans restaurang och pizzeria i torsdags.

Annons

Sven-Olof Henriksson ville främst prata om turistnäringen och forngården i Överhogdal.

– Det är intressant att höra hur kommunen ser på museet i Överhogdal men även på utvecklingen av turistnäringen i stort här i Hogdalsbygden.

Önskemål om spontanluncher kom upp när kommunen träffade företagare på olika orter i kommunen under våren för att teckna Härjedalskontraktet, en överenskommelse där företagare och kommunen arbetar tillsammans för ett bättre företagsklimat.

– Företagarna önskade ett spontant och enklare sätt att träffa oss för att prata om olika frågor. Vi tyckte det var en bra idé och kommer att ha spontanluncher en gång i månaden under året, säger kommunstyrelsens ordförande Gunilla Zetterström Bäcke.

Hon hoppas på dialog med fler personer nästa gång.

– Vi får räkna med att det varierar och tar tid att etablera den här formen av dialog. Det också finnas olika behov på olika orter, säger Gunilla Zetterström Bäcke.

– Det här är ett viktigt tillfälle även för oss att få veta saker, inflikar Lars-Gunnar Nordlander, (S) vice ordförande i kommunstyrelsen.

Förutom kommunalrådet och Lars-Gunnar Nordlander medverkade näringslivschefen Thony Gustafson, Solveig Haugen (S), ledamot i kommunfullmäktige och Leif Nilsson (S), förste vice ordförande i kommunfullmäktige.

Den sista april hölls spontanlunch i Lillhärdal. Då dök tolv personer upp. Nästa lunchtillfälle med kommunalrådet är den 25 augusti. Var är ännu inte klart.

Annons