Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Språkträning och fotboll för kyrkans pengar

/
  • Asylsökande Rana Al Kosini och Rawa Karavani från Syrien ser fram emot att besöka språkkaféet i Ytterhogdal.
  • – Alla är välkomna till språkkafé och annat vi ordnar för flyktingarna i Ytterhogdal och Krokströmmen. Vi startar direkt efter ramadan, berättar Solveig Haugen, Svenska kyrkans projektledare för flyktingprojektet.

Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församling har fått 150 000 kronor till verksamhet för de asylsökande som bor i bygden. Pengarna kommer från Svenska kyrkans kyrkokansli. Tidigare har stiftet bidragit med 50 000 kronor.

Annons

– Vi vill erbjuda möjligheter att träna svenska och att skapa nya kontakter. Vi kommer att göra det tillsammans med Röda korset, Ytterhogdals IK och Framtid Hogdal, säger projektledaren för kyrkans flyktingprojekt Solveig Haugen.

Det blir språkkafé en gång i veckan i Röda korsets lokaler Kupan i Ytterhogdal och fotbollsträning tillsammans med Ytterhogdals IK. Det kommer även att finnas en praktikantplats för asylsökande på Kupan.

– Vi har inte planerat klart än, så detaljerna kan ändras. Vi ska också försöka ordna resor till olika platser och göra besök hos företag och organisationer. Det finns betydligt större möjligheter nu när vi fått 150 000 kronor mer, säger Solveig Haugen.

Tidigare har församlingen fått 50 000 kronor av Härnösands stift.

Aktiviteterna drar igång efter ramadan och håller på till nästa vår.

– Nu vill de flesta flyktingarna satsa på sin religiösa högtid, så vi startar igen den 22 juli, säger Solveig Haugen.

Annons