Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starka avslutningar gav sex poäng

/
  • Michaela Bäckström har haft skadebekymmer nästan hela säsongen men nu på slutet har hon kommit i form. Mot Frösön gjorde Michaela två mål och svarade för en bra insats även i övrigt.
  • Michaela Bäckström har haft skadebekymmer nästan hela säsongen men nu på slutet har hon kommit i form. Mot Frösön gjorde Michaela två mål och svarade för en bra insats även i övrigt.

Svegs damer hade två hemmamatcher i helgen och dessa gav full pott. Först besegrades Järpen med 2-1 och sedan Frösö2 med 3-0. Noterbart är att samtliga hemmamål gjordes i de andra halvlekarna.

Annons

En tafatt inledning och sedan en stark slutforcering, det var segerreceptet i båda matcherna som Svegs damer spelade i helgen.

Järpen som har ett starkt lag tog ledningen på lördagen och i halvtid hade Sveg ett 0-1 underläge att förhålla sig till.

– Det är en helt annan inställning som vi kliver in med i andra halvlek. Allting är mer positivt, vi snackar mycket mer, vårdar bollen bättre och har plockat fram all den vilja som vi vet att vi har men som saknades i första halvlek, berättar Emma Jakobsson som också får se sitt lag vända matchen även resultatmässigt efter två mål signerade Camilla Larsson.

Omladdningen till söndagens match mot bottenlaget Frösö fungerade sedan inte fullt ut. Åter var det en blek första halvlek där gästerna tilläts att ha en hel del boll dock utan att skapa särskilt mycket.

– Vi peppar varandra i halvtidsvilan och letar fram den där viljan igen. De kommande 45 minuterna höjer vi oss på alla plan och med det kommer även målen. Otroligt skönt med två vinster denna helg framför vår hemmapublik.

Nu har Sveg en match kvar och möjligheten finns att bli tvåa i serien. Kvar att möta är Häggenås vilka är obesegrade hittills.

– Det är en bortamatch men vi ska göra allt vi kan för att spräcka deras förlustnolla, lovar Emma Jakobsson.

Annons