Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenberg i final i X games

/

Det blev final för strådalingen John Stenberg i helgens skotercross i X-games, extremsportens motsvarighet till OS. Där tog det stopp när gasvajern hoppade ur.
– Han var lite besviken, men ändå nöjd med att han tog sig till final, säger hans bror Rickard Stenberg.

Annons

Till vardags kör John Stenberg skotercross i värstingklassen Pro Open i den nordamerikanska Amsoil-serien. Som en av 20 åkare fick han en inbjudan att köra skotercross i helgens X-games i vintersportmeckat Aspen i Colorado.

– Det är i stort sett de bästa åkarna i Nordamerika som får komma dit. Man kan inte kvalificera sig utan det är bara på inbjudan, säger Rickard Stenberg, som under måndagen varit i kontakt med brodern John i USA.

I kvalheatet körde John Stenberg in som fyra på söndagen vilket innebar finalplats. Där fick han en dålig start men lyckades köra upp sig. När han skulle ta sig förbi nummer sex i ordningen, det var på tredje varvet, gjorde han en miss och kom in i sidan på den andra skotern. John Stenbergs skoter välte och gasvajern hoppade ur från handtaget.

– Tyvärr gick det inte att få tillbaka den, det blev för svårt utan tång så han tvingades bryta, berättar Rickard.

John Stenberg slutade på tionde plats men var enligt Rickard ändå nöjd, både över att få köra X-games och att han tog sig till final.

– Det här är ju ett separat arrangemang, utöver serien han kör i. De tittar på vilka åkare som går bäst och hur de kört tidigare år i X-games. För John var det första gången, säger Rickard Stenberg.

Det är också första året för John i Pro Open klassen i Amsoil-serien, med åkare från hela norra USA och Kanada. Stenberg kör i år för stallet Warnert Racing.

– Han har kört jämnt och bra och ligger på åttonde plats totalt i serien. Han är bästa svensk och bästa rookie och han har tagit sig till alla finaler så det har gått bra hittills, säger Rickard Stenberg.

Annons