Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stödgala för "Mö finns" i Funäsdalen

/
  • Sofia Högares sång berörde publiken i bänkarna och hon fick välförtjänta applåder på tidigare stödkonserter i både Sveg och Hede. Hon och Erika Svedberg är gästartister även på RÖK@s konsert i Funäsdalen.
  • Göran Mann är ordförande för

Stödföreningen "Mö finns", för de som drabbas av cancer i familjen, siktar nu mot Funäsdalen. På lördag hålls konsert med lokala förmågorna RÖ[email protected] i Funäsdalens kyrka.

Annons

Föreningen bildades i höstas och har redan nått drygt 160 medlemmar. Förutom aktionsgruppen i Hede/Vemdalen/Linsell finns också en i Sveg. Ordförande Göran Mann tror att stödföreningen kan nå över 200 i samband med helgens konsert.

– Det har varit ett otroligt gensvar. Det visar ju att behovet av en sådan här stödförening, där man kan hitta andra i liknande situation att samtala med, verkligen finns, säger Göran Mann.

Själv for han och frun närmare 30 gånger fram och tillbaka till Östersund under hennes sjukdomsperiod. Där finns stödföreningar för de som drabbas av olika sjukdomar.

– Men inte hade vi ork att stanna kvar på något sådant. Därför är det viktigt att det finns en lokal stödförening, säger Göran Mann.

Föreningen har nu haft flera stödgalor med lokala bandet RÖ[email protected] och även en del av intäkterna från Torgny "Kingen" Karlssons julkonsert i Vemdalens kyrka gick till "Mö finns". Nu blir det alltså en till konsert på lördag i Funäsdalen.

– De är viktiga för att synliggöra föreningen men vi finns inte till för att arrangera konserter. Det är stora avstånd i Härjedalen och det viktiga är att det finns små grupper på flera ställen där man kan hitta en samtalspartner när man är i en kritisk situation.

Under våren planerar "Mö finns" för flera aktiviteter, bland annat en utflykt till Smolet i Långå och en bussresa och guidning på Fjällmuseet.

– Det blir också ett tillfälle att samtal, när man sitter i en buss, säger Göran Mann.

Lördagens konsert föregås av ett medlemsmöte på församlingshemmet i Funäsdalen med start klockan 13:00.

– Då är vi där och berättar vilka vi är och vad vi vill. Alla är välkomna, hälsar Göran Mann.

Fotnot: "Mö finns" är härjedalska och betyder Vi finns.

Annons