Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stödkonsert för cancerförening

/
  • Göran och Ulla Mann är grundare till stödföreningen Mö Finns, för de som drabbas av cancer och deras anhöriga.

Härjedalsbekantingarna i bandet Rö[email protected] ger två konserter i helgen, till förmån för lokala cancerstödföreningen Mö Finns.

Annons

– Kapellmästaren Rune Westlund ringde själv upp mig. Han sitter med i styrelsen för Mö Finns och han hade pratat med sina spelkompisar och de var villiga att göra två stödkonserter till förmån för föreningen, berättar ordförande Göran Mann i Vemdalen.

Mö Finns bildades i september och är en stödförening för de som drabbats av cancer och deras anhöriga. Nu, bara några månader efter starten har föreningen hundra medlemmar, främst i och runt Hede, Vemdalen och Linsell.

– Målsättningen är att bilda självständiga grupper även i södra och västra Härjedalen, säger Göran Mann som hoppas att helgens konsert på lördagskvällen i Svegs kyrka ska kunna bli startskottet för en sådan grupp i Svegsområdet.

Kvällen innan spelar Rö[email protected] i Hede kyrka.

Bandet, som består av härjedalingarna Rune Westlund, Östen Fladvad, Kent Persson och Anders Olofsson spelar en blandning av rock, pop och visor.

Med sig på helgens turné har de också Sofia Högare från Vemhån och Erika Svedberg från Hoting.

– Bra musik, helt enkelt, som Rune utrycker det.

Han drabbades själv av cancer för 20 år sedan och kämpade mot sjukdomen under en tioårsperiod.

– Det känns bra att kunna hjälpa till att samla in pengar så att föreningen kan komma i gång med verksamhet i hela Härjedalen, säger Rune Westlund.

Annons