Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor lycka efter välförtjänt serieseger

/
  • Glädje i omklädningsrummet efter att Lillhärdal tagit hem seriesegern i division fem, Jämtland/Härjedalen.
  • Ljusa stunder för Anders Roos, tränare i Lillhärdal.
  • Fest på puben i byn efter att laget kommit hem till Lillhärdal.

Lillhärdals IF har gått som tåget genom fotbollens division fem och stod till slut som seriesegrare, efter lördagens vinst mot Bräcke på bortaplan. Till stor glädje för laget och byn.
– Det var inte huvudmålet i år men det är klart att pojkarna tyckte det var kul att vinna serien, säger tränare Anders Roos.

Annons

Endast två förluster, flest gjorda mål i serien, överlägset bäst målskillnad och femmans skyttekung David Larsson i laget, det är några av de komponenter som gjort att Lillhärdal vann division fem i Jämtland/Härjedalen. Och det som nykomling, efter att förra året startat om i division sex och vunnit den serien.

– Vi har en slags harmoni i laget samtidigt som det finns så många vinnarskallar i laget som inte vill förlora. Det gör sitt till. Mentaliteten i laget ihop med kunskapen, att alla tar sina roller. Och en väldigt fin uppslutning på träningarna, säger Anders Roos.

Men målet var egentligen aldrig serieseger.

– Huvudmålet var att vi skulle ha ett lag och göra så gott vi kunde. Och att vi sedan vann, ja det är ju kul, säger han.

Lördagens bortamatch mot bottenlaget Bräcke slutade 5-0 till Lillhärdal. Med lite hjälp från Sveg som spelade 4-4 mot Härdals närmaste konkurrent om seriesegern, Frösöns andralag, stod det på lördagen klart, Lillhärdal vann division 5 och har därmed en plats i division 4 nästa säsong.

Om laget vill gå upp vill säga?

– Det som händer är väl att alla måste fundera, styrelse, spelare och även jag, hur vi ska göra. Visst vore det jättekul att spela i fyran om man har material för det och inte blir av med hälften på vägen. Det blir inte längre resor men det blir veckomatcher och det kan ställa till det. Visst vore det kul men det är inte kul att gå upp och sedan förlora alla matcher och åka ur igen. Det är ingen mening, säger Anders Roos.

Ett par spelare till, lite mer träning, framför allt konditionsträning på vintern, och samma uppslutning som i år, det är vad som krävs för att laget skulle kunna göra bra ifrån sig i division fyra, enligt tränarens egen analys.

Mycket att fundera på alltså för Lillhärdal. Så ock för Anders Roos själv.

– Det är jättekul att vara med grabbarna. Fotbollen är egentligen inte det viktigaste. Men det tar mycket tid och det är långa resor. Jag måste prata med familjen och fundera igenom ordentligt innan jag kan ge något svar om fortsättning. Nu har vi gått rakt igenom två divisioner så ska man sluta är det egentligen nu, när man är på topp, säger Anders Roos.

Annons