Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor polisinsats i jakten på inbrottstjuvar

På torsdagseftermiddagen genomförde polisen en stor insats i trakterna av Ytterhogdal för att försöka gripa inbrottstjuvar. Under kvällen kom rapporter om fler inbrott i länet och polisen utesluter inte att de har koppling till varandra.

Annons

Grannar till en fastighet i Östansjö, söder om Ytterhogdal, såg att det var obehöriga personer i huset när ägaren inte var hemma. När villaägaren kom hem visade det sig att gärningsmännen slagit sönder altandörren, tagit sig in i villan och därefter sökt igenom lådor och skåp. Enligt polisen är det antagligen klockor och smycken som tjuvarna är ute efter i första hand.

Under eftermiddagen genomförde polisen en stor insats för att försöka gripa gärningsmännen. Såväl helikopter som ett flertal patruller deltog i jakten på inbrottstjuvarna, som hann undan.

Från villan fanns fotspår från två gärningsmän och spåren ledde till en plats 300 meter från huset där en bil har stått. Polisen uppger att ett vittne har sett en grå bil, eventuellt en Mercedes, åka från den aktuella adressen i Östansjö tidigare under dagen och polisen har också uppgifter om att en liknande bil ska ha varit synlig vid inbrott i Hälsingland och Tännäs under onsdagen.

I polisens sökande efter bilar som motsvarar beskrivningen upprättades trafikkontroller på flera platser i området, men någon bil som stämde med vittnesuppgifterna hittades inte. Helikoptern fick avbryta på grund av allt för dåligt flygväder.

Under torsdagskvällen tog polisen emot anmälningar om ytterligare tre inbrott. Någon eller några har brutit sig in i villor i Vigge, Myrviken och på Frösön och polisen utesluter inte att inbrotten kan ha koppling till varandra.

Annons