Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor tidspress för ambulanspersonal i Härjedalen – Föreslår fler ambulanser under turistsäsong

För kort tid vid avlämning av patient resulterade i bristfällig rapportering till akutläkare enligt en avvikelserapport. Lösningen föreslås vara att stärka upp med fler ambulanser under högsäsong.

Annons

Efter en utryckning i december förra året skrev en medlem i regionens ambulanspersonal en avvikelserapport. I den menar personen att det finns för lite personal i Härjedalen under vintern när det är mycket turister.

Ambulansen på bilden har ingen anknytning till situationen i artikeln.Foto: Helena Modigh

Vid tillfället då rapporten skrevs hade ambulansekipaget lämnat en skadad vid akutmottagningen i Östersund och blivit återkallad till Härjedalen kort efter ankomst till sjukhuset.

Efter avlämning måste ambulanspersonalen skriva i journal och en rapport till läkare på akutmottagningen och ambulansen ska fyllas på med förnödenheter som exempelvis syrgas.

Tiden som ekipaget gavs för dessa sysslor var 20 minuter vilket rapportförfattaren påpekar är för kort tid. Resultatet av den snäva tidsramen blev att skrivandet av journal och rapportering till läkare blev nedprioriterat och bristfälligt.

Annons