Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg krossade Orsa i seriefinal

/
  • Ofta var det hård press mot Orsas mål.
  • Sveg gjorde sin bästa match på väldigt många år och det var inget snack om att segern var rättvis.

Sveg spelade sin bästa match när det behövdes. I seriefinalen mot Orsa, där en plats till division tre stod på spel, krossade hemmalaget masarna med 6-1.

Annons

Sveg gjorde verkligen sitt i matchen mot Orsa och nu blir det en spännande att se hur avslutningen av serien blir. Läget innan matchen var att Sveg var tvungna att vinna och helst ganska stort då Orsa kan nå samma poäng som härjedalingarna eftersom de har två matcher kvar att spela.

– Läget är ju egentligen inte så roligt för oss men vi har gjort vad vi kunde, sa en strålande nöjd Jörgen Paalanen i Svegsbåset.

Redan i första perioden satte hemmalaget högsta fart och var egentligen värda mer än den 1-0 ledning som laget tog genom Daniel Anderssons powerplaymål.

– Jag tycker att vi skulle ha avgjort matchen redan där, men det är ju det roliga med den här sporten att matcher kan leva trots att ett lag har chans- och spelmässigt övertag, säger Paalanen som fick se målskytten åka på ett matchstraff tidigt i andra perioden.

Nu redde Sveg ut den femminutersutvisningen galant och i slutet av perioden gjorde hemmalaget 2-0 genom Tomas Proos, även det i numerärt överläge.

I mitten av tredjeperioden utbröt ett slagsmål och av någon anledning lyckades domartrion inte se vilka två Orsaspelare som deltog i bråket varpå det blev ett avbrott i matchen på gott och väl femton minuter. När allt var färdigt utdömdes två matchstraff per lag gjorde att laget fortsatt hade fullt manskap på isen. Nu tog tydligen longören mer på gästerna än på Svegsspelarna som höll huvudet kallt och när spelet kom i gång så dundrades tre mål in i tät följd.

I slutminuterna fick Orsa ett tröstmål men Sveg fick sista ordet då planens bäste spelare, hemmalagets Marcus Persson, satte sitt andra mål för kvällen.

– Det var viktigt för oss att få upp en bättre målskillnad. Nu ska Orsa ta in sex poäng och tolv mål på sina två matcher som de har kvar, påpekar en nöjd Paalanen.

Orsa har Hälsingegården och Kvarnsveden kvar att möta. Spännande matcher som Jörgen Paalanen hoppas blir jämna.

– Om Kvarnsveden har det lag de hade mot oss i helgen så kommer inte Orsa att ösa in mål. Hälsingegården har jag lite sämre koll på men de kan också ställa upp med ett starkt lag i vissa matcher så vi håller tummarna för att det här räcker.

Annons