Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg tog två guldbiljetter i Idol

/

Både Daniel Wiklund, boende i Sveg och Adam Norling, bördig från Sveg, knep guldbiljetter i måndagskvällens sändning av TV4:s Idol.
– Det var en enorm lättnad när jag fick biljetten, säger Adam Norling som bor i Rätan.

Annons

Ingen av dem syntes speciellt mycket i programmet, men vidare gick de. Båda har tidigare vittnat om hur nervösa de var inför sina respektive uppträdanden för årets turnerande jurygrupper. Daniel Wiklund sjöng för Anders Bagge och sidekicken Molly Sandén i Rättvik. Han började med "God Bless The Broken Road".

– Det är en rätt svår låt och jag koncentrerade mig på att inte spela fel och tittade knappt på dem, och naturligtvis blev det lite fel. De var inte helt nöjda, såg att jag var nervös och inte hade någon ögonkontakt. Men jag fick en andra chans. Då körde jag "Freefallin", en låt som jag spelat mycket och är säker på. Jag såg att Bagge blev nöjd och Molly sa efteråt att "de där ögonen kan man ju inte säga nej till", berättar Daniel Wiklund.

För Adam Norling, som var på audition i Åre, blev det ett kärt återseende. Alexander Bard satt i juryn tillsammans med Dominika Peczynski.

– Jag vet att han gillade mig förra året och han sa att han kände igen mig och var glad att se mig igen. Dominika tittade mer på utstrålning, hur jag var på scen och så. Hon verkade lite mer tveksam, tyckte att jag verkade nervös på scen. Men det gick vägen!

Nu väntar två program med slutaudition i Stockholm som även de redan är inspelade. Av alla som sökte var det hundra unga artister som tog sig dit. Förra året tog det stopp där för Adam Norling. Hur det gick för honom och Daniel Wiklund i år får vi se tisdag och onsdag kväll.

Annons