Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg tvålade till Häradsbygden

/

Svegs hockeyherrar inledde säsongen med vinst, och först ut att göra mål var Hedesonen Niclas Schwartz, som gjorde comeback i laget efter en säsongs uppehåll.
– Riktigt kul att komma in och få en bra start direkt, säger Niclas.

Annons

Fredagskvällen bjöd på en tät och tuff match, där hemmalaget Sveg stod upp bra mot de mer rutinerade spelarna i Häradsbygden, som förra året spelade i division två.

– Det syns att de varit i tvåan, de är mycket puckskickliga och hade lite äldre spelare, det märktes att det är ett bra lag, säger Håkan Nilsson, tränare i Sveg som i fick se Sveg göra första målet nio minuter in i andra genom ovan nämnda Niclas Schwartz.

Då stod matchen och vägde med många fina chanser från båda hållen. Dennis Thunell i Svegsmålet stod för en del svettiga räddningar och hemmalaget behöll ledningen in i tredje perioden.

Där tog det fart.

Häradsbygden kvitterade efter ett långt anfall men knappt en minut därefter tog Sveg ledningen igen genom Stefan Olsson.

Strax därefter kvitterade Häradsbygden igen men bara minuten senare tog Sveg åter ledningen genom Stefan Olssons klubba. Sedan åkte Sveg på en femminuters utvisning plus matchstraff. I det numerära överläget kvitterade Häradsbygden till 2-2 med mindre än fyra minuter kvar av matchen och fortsatte trycka på.

– Jag såg inte situationen men tycker nog att det var lite hårt dömt. I det läget sa vi att nu håller det här och så sticker vi på kontringar, säger Håkan Nilsson.

Det blev en spännande avslutning. Ett slagsmål i slutet framför hemmamålvakten Dennis Thunell gav flera tvåminutare. Strax efter passade Emil Olsson på att sätta 3-2 till Sveg med bara dryga minuten kvar. Stort jubel i hela hallen, så klart.

Häradsbygden plockade ut målvakten men Sveg höll undan och kunde inleda säsongen med vinst.

– Det är ett bra lag vi möter, men över hela tycker jag att vi är lite bättre, säger Håkan Nilsson.

Annons