Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegare i veteranlandslaget

/
  • Stefan Strickert och Jonken Gustavsson har varit i Vitryssland och representerat det Svenska veteranlandslaget.

Stefan Strickert, Jonken Gustavsson och Magnus Persson, vilka fått sin hockeyfostran i Svegs IK har varit till Vitryssland och representerat Sveriges veteranlandslag. Laget fick spela match om bronset men förlorade tyvärr.

Annons

Varje år arrangeras en stor veteranturnering för landslag i Vitryssland. Den här gången kom tre Svegsfostrade hockeyentusiaster med. Först fick Magnus Persson frågan om han kunde vara ledare för laget och när han tackat ja så plockade han med två spelare från Svegs veteranlag som härjar friskt i Ljusnan River League.

– Det var ju en fantastisk upplevelse och lite speciellt att dra på sig en landslagströja, om än som veteran, förklarar Jonken Gustavsson som även tidigare representerat Sverige men då i Broomball.

Sverige klarade sig ganska bra i turneringen även om de stod sig slätt mot några nationer som verkligen storsatsade på evenemanget. I gruppspelet var Finland allt för svåra men det blev vinster mot såväl Ryssland som Tyskland och i båda matcherna gjorde Jonken Gustavsson mål.

– I bronsmatchen blev det storstryk men de hade ett grymt starkt lag. Bland annat spelade Miroslav Satan och han gjorde en hel del poäng. Det var lite synd att vi inte fick ta medalj men det var ändå en fantastisk upplevelse, säger Jonken Gustavsson.

Annons