Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs IK arrangerar Folksam Cup 2016

/
  • Kenneth Bergman ser fram mot vinterns stora arrangemang i Sveg.

Svegs IK kommer att stå som värd för Folksam Cup sista helgen i februari nästa år, ett distriktsmästerskap som väntas locka runt 220 ungdomar från hela Sverige.

Annons

– Skidförbundet hörde av sig till oss och undrade om vi var intresserade. Jag tog det vidare och efter lite diskussion bestämde vi oss för att ta på oss det, säger Kenneth Bergman, ordförande för Svegs IK:s skidsektion.

Folksam Cup är ett distriktsmästerskap för skidungdomar i 15 och 16-årsåldern. De 16 bästa från varje distrikt gör upp om vilket som är det bästa i Sverige.

De två senaste åren har mästerskapet arrangerats av Spikbodarnas IK i Östersund. Arrangemanget löper över två år med option på ett tredje år. Spikbodarna valde att inte köra det tredje året och då gick frågan till Svegs IK.

– Förbundet ville egentligen att vi skulle ta på oss de tre kommande åren, men vi har tackat jag till ett år. Vi har sagt att vi utvärderar det och sedan får vi se hur det blir, säger Kenneth Bergman.

Folksam Cup pågår i tre dagar, från den 26 till den 28 februari. Första dagen blir det så kallad tekniksprint i en bana med hinder och klurigheter att ta sig förbi. På lördagen är det först sprint och sedan sprint med jaktstart och på söndagen körs kort- och långstafetter. Inga individuella segrare koras utan allt handlar om distriktet.

Senast Svegs IK arrangerade en tävling i samma storlek var Kalle Anka Cup för tre år sedan, enligt Kenneth Bergman. Nu som då gäller det att få ihop runt hundra funktionärer för att arrangemanget ska fungera.

– Det har inte varit något problem tidigare och jag tror inte det blir det nu heller. Och boendet blir i norra skolan, madrassboende i lektionssalarna. Det gjorde vi när vi körde Kalle Anka cup och det fungerade bra. Sen blir det ju föräldrar och kanske någon förening som vill fixa eget boende så det lär ju bli fullt i hela Sveg.

Så man ska passa på att hyra ut alltså, om man vill tjäna lite extra?

– Ja varför inte, sist var det någon som hyrde ut hela sin villa, säger Kenneth Bergman.

Annons