Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs IK skänker pengar till flyktingar

/

En euro per medlem, närmare 10 000 kronor, den summan skänker Svegs IK nu till hjälp åt de människor som är på flykt genom Europa.
– Det handlar om att vara medmänniska, säger Göthe Hammarström på föreningens kansli.

Annons

Den senaste veckans bilder i media av människor som flyr genom Europa, de flesta från krigets Syrien, har säkert inte lämnat någon oberörd. Så inte heller styrelsen i Svegs IK.

– Jag kände att det var viktigt att även vi gör någonting och pratade med några i styrelsen om att skänka en euro per medlem för att hjälpa till. De var med på läget direkt, säger Göthe Hammarström som jobbar på föreningens kansli och är en av klubbens profiler.

Klubben har runt 900 medlemmar så det blir en nätt summa på cirka 9000 kronor. Exakt vilken hjälporganisation som får pengarna vet inte Göthe Hammarström än.

– Vi ska veta att pengarna vi skänker gör nytta och inte hamnar i fickorna på någon välavlönad direktör.

Engagemanget för flyktingar är inget nytt i föreningen. En stor del av det B-lag som Svegs IK ställt på benen i fotbollens division sex består av ungdomar som flytt sina tidigare hemländer.

– Det är tack vare dem som vi kunnat ha flera fotbollslag i år. Jag ser det som att vi jobbar med integration och jag är stolt över att vi som förening kan göra det. Flera av de här ungdomarna, mest pojkar men också några flickor, kommer säkert att fortsätta spela, en del blir ledare och kanske också domare i framtiden, säger Göthe Hammarström.

Någon kanske funderar på varför föreningens pengar ska gå till välgörenhet, men för Göthe är svaret självklart.

– Det är här också en del av föreningen, att vara en bra kamrat och ta hand om varandra.

Har du hört om andra föreningen som gör något liknande?

– Inte i länet, men både AIK och Örgryte gör ju liknande saker. Och ÖFK är ju på väg mot allsvenskan. Om vi kan skänka 10 000 borde väl de kunna skänka 100 000, säger Göthe Hammarström.

Annons