Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tännäsdagar med allsång, klassiker och dans

/
 • Ville Olsson, Oskar Olsson och Viktor Olsson inledde allsången i kyrkan i Tännäs i fredags.   
 • Folkdans i kyrkgången under allsången i Tännäs.   
 • Kören rockade loss i Pärleporten så att konferenciern Lars Lorentzi satte i halsen.   
 • Christian Sörensen och hunden Wilma värmer upp inför simningen i baddammen i Tjärnbärcka.   
 • Linus och Anders Danielsson cyklade  Tännäsklassikern.   
 • Sofia Hedin och Patrik Larsson sprang hand i hand.

Tännäsdagarna inleddes med allsång i en fullsatt kyrka. Öppnade gjorde trion Olsson med de unga medlemmarna Ville, Viktor och Oskar med Peder Perssons Östtrönder.

Annons

När de obligatoriska sommarallsångerna avverkats rockade kören och musikerna loss i Pärleporten på ett sätt som fick hela kyrkan att svänga. Särskilt uppskattad var Svea Olofdotters nya text till klassikern Stockholm i mitt hjärta som hon skrivit om till Tännäs i mitt hjärta.

Tännäsklassikern, som i år är inne på andra året, lockade 35 modiga personer som slängde sig i baddammen i Tjärnbräcka och tog en runda där för att sedan cykla till Tännäs och slutligen springa genom byn.

– Det var en bra klassiker i år, säger tävlingsledaren Hielke Chaudron. Vi hade många tävlande och stor publik. Ett särskilt hedersomnämnande vill jag ge Matilda Dahlgren för att hon avverkade löpsträckan med barnvagn med barn i.

Tännäsdagarna, som arrangeras av Tännäs byalag, avslutats med traditionell notdragning men innan dess samlades bybor och gäster på Tännäsgårdens gräsmatta under lördagskvällen för picknick och dans till Rewind på utedansbanan.

Annons