Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänndalen himlen på jorden

/
  • Gunnel Ledin har publicerat ännu en bok. En lättläst och intressant skrift med svartvita foton och där fokus läggs på Tänndalen.

Gunnel Ledin har åter publicerat en bok. En intressant skrift med svartvita foton och där fokus läggs på Tänndalen.
– Tänndalen finns i mitt hjärta för alltid, säger Gunnel.

Annons

Gunnel Ledin skriver personligt och lättläst. Det är goda minnen hon tecknat ned, från en väldigt speciell värld, full av händelser och möten med människor. De 80 sidorna i den nya boken bjuder på intressant läsning om Tänndalen med fina svartvita fotografier.

– Hösten 2010 gav jag ute ett litet häfte om Tänndalen. Men det fanns så mycket mer att berätta om den lilla byn, säger Gunnel Ledin.

Hon bor sedan många år tillbaka i Sävedalen men har rötterna i Tänndalen. En plats hon ständigt återkommer till. Bokens titel "Himlen på jorden, Tänndalen i mitt hjärta för alltid" bekräftar hennes kärlek till hembygden.

– För mig var det viktigt att exempelvis dokumentera Hamrafjällets Högfjällshotell som på sin tid var mycket fashionabelt. Nu är det inte många som känner till att det ens har funnits.

Hon kan sitt Tänndalen 79-åriga Gunnel Ledin. Dessutom har hon i boken fångat upp den krönika Peter Swedenmark skrev 1987. I texten beskriver Peter när han som liten pojke följde med familjen till Tänndalen på 1950-talet.

"När jag hör ortnamn i Härjedalen tänker jag inte på ortklassificeringsprinciper och nedlagda skolor; namnen är som poesi, namn som bär med sig ljusa minnen, som förmedlar en atmosfär av äventyr och skönhet".

Gunnel Ledins nya bok finns bland annat att köpa på Fjällmuseet i Funäsdalen.

Annons