Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thomas Hedengran:För min del får det gärna snöa

/

Annons

Gott nytt år kära läsare!

Jag vill bara säga att mitt år hade inte kunnat börja sluta och börja bättre!

Julen firade jag i Herrljunga med min flickvän och hennes familj. Barnen firade med sin mor. Vi gör så varje år att om man har barnen på julen så har man dem inte på nyår och tvärtom varje år. Jag och mitt ex har gjort så sedan vi separerade så att barnen ska få det någorlunda lugnt på jul och nyår och inte behöva åka mellan sin far och mor som skållade troll på samma dag. Det blir mindre hetsigt på så vis för alla parter.

Ungarna och jag satte oss i bilen och åkte nonstop så vi skulle hinna med Hemvändarn på Folkan i Sveg när vi kom hem. Tindra, min dotter, hade med sig en kompis så de ville vara ensamma i mammas stuga i Vallsjön. Men jag och sonen drog till Folkan och det är första gången på evigheter som jag inte var på scenen. Jag tyckte det var grymt roligt och skönt att sitta framför scenen och bara njuta av bra underhållning.

Hemvändarn är alltid speciell tycker jag. Att få se och prata med gamla kompisar och släktingar som man inte ser så ofta, både de som bor kvar och de som kommer hem. Vissa träffar man ju bara hemma i Härjedalen fast vi bor i Stockholm till exempel. I vilket fall som helst så var det en grymt trevlig kväll men det slår inte dagen efter när man får åka till sin gamla lekplats Björnberget och åka skidor i två hela dagar. Det är så himla underbart! Och när man står på toppen av Björnberget och det spricker upp och man ser ända till Sonfjället som ligger som en vacker olje­målning i horisonten. Ja jisses!

Att sedan få kasta sig ut i pisten som gänget i Björnberget Alpina har fixat och preppat, så jädra bra med de resurser och frivillig personal de har, är galet. Känslan att få åka på nypistad snö som inte är konstgjord är det närmaste en religiös upplevelse jag kan komma!

Jag uppmanar alla härjedalingar: Köp säsongskort! Det kostar nästan som ett dagskort i de andra backarna eller åk bara upp, ta en fika och titta på de som åker skidor.

Jag vet att jag har skrivit om Björnberget många gånger och de som jobbar där flera gånger förut men de gör ett fantastiskt jobb och det är tack vare dem som backen är i gång! Men att få komma hem när det är så sjukt mycket snö från ett ställe där man fortfarande nästan krattar löv, den kontrasten är ju galen, och för min del får det gärna snöa varenda dag tills jag kommer hem nästa gång.

För det kommer att dröja lite till nästa gång tyvärr, för nu sitter jag och pluggar text hela dagarna för att hoppa in lite i Macken på Lorensbergsteatern i Göteborg framför allt från den 15 februari till 17 mars. Det är inte helt lätt att plugga in en föreställning själv med dvd och manus. Men som tur är hjälper mina barn och flickvän mig med att förhöra mig på läxan.

Jag ser fram emot att jobba med Aftershave & Galenskaparna igen – det var ju ett tag sedan sist.

Samtidigt vill jag tacka alla er som uppskattar mina krönikor och hoppas att jag kan leva upp till era förhoppningar och förväntningar.

Jag tycker det känns som att 2018 kan bli ett riktigt spännande år på många sätt!

God fortsättning alla härliga männi­skor!

Annons