Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

THTV: Syrier visade tacksamhet till Sverige - TH fanns på plats och sände live-teve

/
  • Zouhir Elchawa från Syrien ville tacka bland andra Migrationsverket.
  • Barbro Johansson, Mohamad Shakra ioch Eva Springe på torget i Sveg.
  • Tända ljus för de som flyr krig och fattigdom.

"Vi älskar Sverige! Vi älskar Sverige!"
Talkören ekade mot husväggarna på torget i Sveg under fredagens manifestation, då ett trettiotal flyktingar vill visa sin tacksamhet till Sverige.
– Men det är vi som ska vara tacksamma, säger Barbro Johansson som också fanns på plats.

Annons

Initiativet kom från Mahmoud Alkwas, Svegsbo från Syrien, som kom till Sverige förra året. Med kort varsel drog han ihop ett trettital landsmän och flyktingar från andra länder, till en manifestation på fredagseftermiddagen, där de vill visa sin tacksamhet till Sverige för den fristad de fått i landet. Under manifestationen tändes också ljus för de som fortfarande är på flykt.

– Jag vill bara säga tack för allting. Det är väldigt viktigt det ni gör för oss. Det är fantastiskt. Vi får en chans till ett nytt liv, säger Zouhir Elchawa från Syrien, som fått asyl och nu studerar svenska i Sveg.

Under manifestationen ekade talkörerna över torget i Sveg, "Vi älskar Sverige, vi älskar Sveg, vi älskar Lillhärdal", och efter ett tag stämde också de svenskar som kommit för att titta in. En av dem var Barbro Johansson.

– Jag vill tacka dem för att de berikar våra liv, jag tycker att det är vi som ska vara tacksamma, säger hon.

Hur då menar du?

– De för in lite perspektiv på livet. Vi är alla människor och behöver lära oss att förstå varandra. Jag tycker de här nya människorna bidrar jättemycket till oss som bor i Sveg.