Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre SM-guld till Jesper Persson

/
  • Jesper Persson vann USM-guld i sprint, distans och stafett under helgens skidskyttetävlingar.

Skidskytte-SM avgjordes under helgen i Östersund för såväl ungdomar, juniorer och seniorer. För Jesper Persson blev det en riktig guldfest, han vann rubbet och kunde åka hem till Sveg med tre guld.

Annons

Härjedalsåkarna som deltog i SM har skött sig med det äran under helgen. Förutom Jesper Perssons tre guld blev det dock bara två medaljer till, båda i sprint. Sofia Jonsson, Hede SK, tog sitt i yngsta damklassen, D12-13 år, och i herrseniorklassen slog Ramundbergets Torstein Stenersen till även han med ett brons.

I sprinttävlingen började det illa för Jesper Persson. Redan i första stavtaget gick stavremmen av och han fick köra första varvet utan rem.

– Jag var alldeles darrig i handen när jag skulle skjuta, berättar han.

Skyttet gick också sisådär men farten under skidorna var det inget fel på och första guldet kunde bärgas.

Jesper tog sedan guldet i distanstävlingen där han var trea i mål, slagen av två norrmän. Han hade även två norrmän närmast bakom sig men USM-guldet var ohotat och tredje guldet kom i stafett då han för Jämtland/Härjedalen körde tillsammans med syskonen Gabriella och Gustav Pålsson från Hammerdal.

Fina placerigar utanför pallen togs av Sofia Myhr; Hede SK. Sofia blev fyra i sprint och femma i jaktstart. I H16-17 var det Svegs Felix Hill som lyckades bäst, Felix blev femma i JSM båda dagarna och han höll även fint i den internationella konkurrensen då själva tävlingarna var öppna även för åkare av annan nationalitet. Klubbkompisen Jonas Persson gjorde troligen sin främsta tävling hittills i karriären då även han blev JSM-femma i lördagens sprint för H18-19.

I stafetterna blev det också fina placeringar för härjedalingarna. Ramundbergets herrar (Torstein Stenersen, Knut Jaramo och Christian Bache) tog en fjärdeplats, likaså gjorde Hedes damer (Sofia Myhr, Felicia Lindqvist och Linn Larsson). Bland de yngre blev det guld för Jesper Persson i ett JH-lag. Ett J/H-lag med bara härjedalingar blev femma i samma klass H15. Det laget bestod av Elias Skog, William Grip och Malva Zachrisson. Femma blev också Hede i D15, där tävlade Sofia Jonsson, Vanja Kant och Elvira Revelj.

Annons