Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff kamp för eldsjälar på Björnberget

/
  • Sedan kylan kom har det arbetats dygnet runt på Björnberget för att backarna ska bli i öppningsbart skick.

Svegs Alpina har inte haft turen med sig den här vintern när det gäller den egna anläggningen Björnberget men snart kommer anläggningen att öppnas.

Annons

– Vi har kunnat släppa in några av våra träningsgrupper eftersom delar av backen är okej nu. Snökanonerna måste nog gå ett par dygn till men premiären för allmänheten är inte långt borta, säger Kent Olofsson som lägger stora delar av sin lediga tid uppe vid backen.

Efter ett par dygns kyla i början av vintersäsongen såg det lovande ut. Kanonerna hade lagt en del snö och läget var positivt men då kom värme, regn och stormar.

– Vårt största problem är ju att det blåste ner träd på våra liftar. Nu har vi fått i gång den större liften men barnliften fick flera stora träd över sig och där har vi en del jobb kvar. Det är därför vi inte kunnat köra i gång alla träningsgrupper, förklarar Olofsson.

Förutom allt extraarbete har även det olyckliga vädret kostat klubben en hel del pengar.

– Eftersom vi driver anläggningen själva så blir det här ett hårt slag. Att vi inte kan ha öppet gör ju dessutom att vi tappar möjligheten till intäkter, säger Kent Olofsson.

Annons