Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff kamp när Härdal tog tre poäng mot Järpen

/

En hård och tuff match utspelade sig på Solberga under lördagseftermiddagen, när serietvåan Lillhärdal tog sig an serietrean Järpen. En kamp som Härdal vann med 4-3 men det var nära på slutet, när gästerna tryckte på mot ett hemmalag med en man utvisad.

Annons

– Nu rullar klockan i 52 sekunder till, sedan blåser jag av, sa domare Nils-Allan Lindgren efter några minuters speluppehåll i slutet av matchen på grund av en hård smäll mot Magnus Theodorsson. Han blev liggande och fick sedan ledas av plan, troligen med en knäskada enligt tränare Anders Roos.

Strax före det hade Järpen sin fjärde boll i mål, men jublet över kvitteringen blev kortvarigt, målet dömdes bort för offside. Då hade Järpen precis reducerat till 4-3 genom ständigt farlige nummer 10, Mikael Pottinen, som gjorde livet jobbigt för Lillhärdals backlinje. Reduceringen kom strax efter att hemmaspelare Mattias Larsson fått sitt andra gula kort för en eftersläng och blivit utvisad.

Kanske skulle det ha delats ut flera gula kort till åt båda hållen. Matchen var tuff rakt igenom, delvis ful, och det gnälldes en hel del på domaren från båda lagen. En sådan gnällning, eller snarare utskällning, riktad mot domaren, gav Mattias Larsson hans första gula.

Å andra sidan en rolig match att titta på för publiken med många målchanser och mycket spänning, framför allt i slutet då Lillhärdal kämpade för att freda sitt mål och Järpen tryckte på för kvittering.

Annars var det en ganska jämn tillställning i högt tempo där Lillhärdal hade övertaget i början och ledde med två noll, när en misslyckad rensning i hemmalagets backlinje styrde bollen in bakom Härdals målvakt Emil Dahlsten.

– Det självmålet ställde till det lite för oss, Järpen fick ny energi. Och det är ett riktigt bra lag, de rullade boll bra och gjorde det svårt för oss. Men vår backlinje är nog ändå lite bättre än deras, säger tränare Anders Roos efter matchen.

Lillhärdal drar nu ifrån Järpen i tabellen och lägger sig på första plats på 39 poäng, före Frösö IF:s andralag som har 37 poäng. Lillhärdal har en match kvar, borta mot Bräcke, medan Frösö IF har två, Bräcke hemma och Sveg borta. Om Lillhärdal ska vinna måste laget slå Bräcke samtidigt som Frösö tappar poäng på någon av sina sista två matcher.

Lillhärdals eventuella serieseger kan alltså komma att bero på resultatet från mötet mellan Sveg och Frösö IF 2 i lagens sista match för säsongen. Både Lillhärdal och Sveg, som vann lördagens hemmamatch mot Fåker med 1-0, spelar sina nästa matcher lördagen den 26 september med start 14:00.

Annons